Suorituskykyvalmennus on urheilijoille ja tavoitteellisille harjoittelijoille tarkoitettua urheiluvalmennusta, jossa kehitetään fyysisiä ominaisuuksia. Valmennuksessani on voimalajien urheilijoiden lisäksi kamppailu-urheilijoita, kestävyysurheilijoita, sekalajien (pallopelit) urheilijoita sekä ihmisiä, jotka pyrkivät tarkoin määriteltyihin tavoitteisiin, kuten esimerkiksi armeijan erikoisyksikön, pelastusopiston ja poliisikoulun kuntotestien läpäisyyn.

Suorituskykyvalmennus noudattaa yleensä seuraavaa kaavaa:

  • Yhteys valmentajaan, alkutiedot
  • Tutustuminen lajianalyysiin
  • Alkutestaus, jos tarpeen
  • Harjoittelun kausisuunnittelu
  • Harjoittelun päivittäisohjelmointi

Suurin osa valmennettavistani harjoittelee itsenäisesti, mutta olen mielelläni tiiviissä yhteydessä sähköisesti harjoittelun etenemisestä. Harjoittelua ohjelmoidaan kännykkäsovellukseen, jonka kautta myös kommunikointi ja esim. videoiden lähetys onnistuu. Valmennustapaamisia on pääsääntöisesti kerran 1-3 kuukaudessa, ja välitestejä noin kolmen kuukauden välein. Kokeneimpien harjoittelijoiden kanssa myös täysi etävalmennus onnistuu.

Suorituskykyvalmennus maksaa 150€/kk. Minimiaika valmennukselle on kolme kuukautta. Harjoittelua seurataan viikkotasolla ja mahdollisiin muutoksiin reagoidaan välittömästi.