Etävalmennus

1st Performancen verkkokauppa on avattu, ja ensimmäisenä palveluna voit ostaa kuukausimaksuun perustuvan etävalmennuksen. Jotta valitsisit tehokkaimman lähestymistavan tavoitteesi toteuttamiseksi, niin tässä kirjoituksessa on sinulle etävalmennuksen plussia ja miinuksia valmiiksi pureskeltuina.

Kohta 1: Etävalmennus sopii parhaiten kokeneemmalle harjoittelijalle

Etävalmennuksessa hyödyt suuresti aiemmasta harjoittelutaustasta ja olemassa olevasta liikevalikoimasta. Tällöin uusienkin liikkeiden opettelu on helpompaa, ja oman kropan tunteminen auttaa harjoitusmuuttujien optimoinnissa. Mikäli olet aloittelija, niin ota vähintään kaksi lähivalmennustapaamista valmentajan kanssa ennen etävalmennukseen siirtymistä, jotta liiketekniikoiden turvallisuudesta ja tehokkuudesta voidaan varmistua.

Kohta 2: Etävalmennus vaatii sinulta enemmän, ei vähemmän

Jotta etävalmennus olisi sinulle oikeasti hyödyllistä, niin se vaatii itsenäistä harjoituspäiväkirjan pitoa, palautumisen seurantaa, liikemallien videointia, ruokapäiväkirjan pitoa, oman motivaation ylläpitoa ja viikoittaista raportointia valmentajalle. Näiden asioiden tekeminen itsenäisesti voi olla parasta mitä sinulle on harjoittelussa tapahtunut. Pelkkä harjoitusohjelman saaminen harvoin sysää kehitystä eteenpäin, sillä kehittävä harjoittelu perustuu harjoitusmuuttujien ohjelmointiin useiden harjoitusjaksojen sisällä (esim. neljän viikon sykleissä). Valmennukseen sitoutuminen henkisesti ja fyysisesti mahdollistaa tavoitteesi toteutumisen.

Kohta 3: Etävalmennus mahdollistaa nopean reagoinnin elämän yllättäessä

Ensinnäkin etävalmennus opettaa itsenäiseen harjoitteluun, jossa tekemisestä ollaan silti vastuussa omalle valmentajalle. Tällöin oman kehon tuntemus hioutuu valmennuksen aikana ja reagointikyky esimerkiksi stressaavan elämäntilanteen hidastaessa palautumista paranee. Etävalmennuksessa valmentajan on helppo muokata harjoitusjakson kuormitusta nopeassa aikataulussa, kunhan valmennettava kertoo tilanteestaan avoimesti ja rehellisesti valmentajalle. Tästä päästäänkin kohtaan neljä.

Kohta 4: Etävalmennus edellyttää luottamussuhdetta valmentajan ja valmennettavan välillä

Tämä sääntö pätee tietysti myös lähivalmennukseen, mutta etävalmennuksessa luottamussuhde korostuu, koska valmennettavan on pystyttävä kertomaan asioistaan luottamuksellisesti henkilölle, jota ei ole välttämättä koskaan tavannut kasvotusten. Lisäksi ohjeiden noudattaminen silloin, kun ne tulevat henkilöltä, jota ei ole tavannut, vaatii luottamusta, päättäväisyyttä ja itsekuria valmennettavalta. Luottamuksellisen valmennussuhteen syntyminen on kuitenkin täysin mahdollista myös etävalmennuksessa, valmennettavan kannattaa kuitenkin rauhassa tutustua valmentajan taustoihin ja arvioida yhteistyön onnistumisen edellytykset rehellisesti.

Kohta 5: Etävalmennusta ei kannata valita pelkästään hinnan vuoksi

Etävalmennusta ei koskaan kannata valita pelkästään hinnan sanelemana. Edulliseksi koettu valmennus voikin olla täysin hukkaan heitettyä rahaa, mikäli sitoutuu useamman kuukauden valmennukseen ilman omien resurssien ja itsenäisen harjoittelukyvyn analysointia. Jos arvioit oman luonteesi kaipaavan läsnäolevaa tsemppausta ja harjoitusosaamisesi tarvitsevan liiketekniikoiden ja suoritustehon korjaamista, niin älä valitse etävalmennusta ensimmäiseksi valinnaksesi – ainakaan ilman hyötyjen ja haittojen rehellistä analysointia. Aina kannattaa myös vaihtaa muutama sana valmentajan kanssa puhelimitse tai sähköpostin välityksellä, jotta näette, onko yhteistyölle edellytyksiä. Etävalmennus voi olla sinulle juuri se huonoin tai paras valinta.

Mikäli yhteistyö minun kanssani kiinnostaa joko etävalmennuksella tai lähivalmennuksessa, niin yhdellä puhelinsoitolla tai sähköpostiviestillä saat jo huomattavasti lisätietoa juuri sinulle sopivan valmennusvaihtoehdon sisällöistä. Etävalmennuspalveluun voit tutustua tästä. Tervetuloa mukaan valmennukseen, jossa sinun tavoitteesi ja hyvinvointisi ovat etusijalla.

-Aki Laitinen-

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.